miercuri, 18 decembrie 2013

Fotografiile digitale si albumele fotocarte

Album de tip fotocarte
Cand vorbim despre fotografii digitale vorbim despre un domeniu foarte vast si in acelasi timp extrem de minunat. Fotografiile fac parte din viata noastra si ne reamintesc permanent de momentele placute. Un important aspect este insa si unde procesam fotografiile. Variante sunt multe insa nu toate ofera serviciile pe care ni le dorim. Hartia pe care se printeaza si calitatea laboratorului / imprimantei sunt aspecte decisive atunci cand ne hotaram sa mergem intr-un shop de procesari foto. Zilele trecute am fost in centrul Copyprint si am avut parte de o experienta nemaipomenita. Am fost pe deplin multumit de calitatea fotografiilor obtinute si de personal dar cel mai mult m-au incantat doua aspecte. Unul este ca am descoperit un nou tip de album si anume albumul tip fotocarte care mi s-a parut foarte interesant si al doilea, softul de creare albume care se poate descarca gratuit de pe site si care mi s-a parut extraordinar de util in crerea albumelor fotocarte. Fotografiile se adauga foarte usor, se aseaza in orice pozitie, se pot adauga efecte, rame texte cu titluri..etc. Pe scurt experienta mea la Copyprint m-a surprins placut si m-a facut sa revin la ei oricand cu placere pentru procesarea fotografiilor mele.

vineri, 22 martie 2013

Stickerele decorative

Sticker decorativ
Stickerele decorative sunt acele autocolante colorate in masa, intr-o mare varietate de culori, care sunt taiate cu ajutorul cutter plotterelor in orice model dorim. Fie ca dorim sa decoram un perete si astfel sa schimbam atmosfera dintr-o incapere, fie ca vrem sa decoram masina sau motocicleta, fie ca dorim sa schimbam felul in care arata laptopul, stickerele decorative sunt o solutie demna de luat in seama. Asta si-au spus si multi dintre idiotii din productie. Si asa au rasarit ca ciupercile dupa ploaie siteurile de stickere decorative. Varietatea de modele este uriasa dar preturile destul de mari avand in vedere costurile de achizitie al foliilor autocolante. Pretul pentru 1m de autocolant este undeva pe la 3-4 euro iar un sticker de aceiasi dimensiune costa 30 de euro, deci de 10 ori mai mult. Afacere sau ce?

sâmbătă, 9 martie 2013

Este piata de publicitate pe moarte?

Este o intrebare auzita din ce in ce mai des in grupurile de productie publicitara. Lucrurile nu sunt tocmai roz. Firmele s-au inmultit considerabil, drept urmare (fireasca) au scazut si tarifele foarte mult, iar clientii s-au raspandit. Deci avem pentru fiecare firma clienti mai putini si pe langa asta si incasari reduse. In condiile astea viitorul e sumbru. Trebuie sa vii cu ceva in plus ori sa fii cel mai bun si pentru asta e nevoie de bani. De multi bani. O imprimanta de mare productivitate depaseste suta de mii de euro. Drept urmare vor rezista doar cei mari. Celor mici nu le ramane decat sa se indrepte catre clientii nedescoperiti, clientii agentiilor care inca taxeaza de 2_3 ori pretul pietei, clientii din provincie unde preturile au ramas foarte sus si pe langa asta sa fie seriosi este poate cel mai important.
Ramane de vazut in ce directie o va lua piata in urmatoarea perioada. Cert este ca multi se vor transforma din actori in spectatori.

sâmbătă, 16 februarie 2013

Mai sunt afisele un mijloc de publicitate?

Spre exemplu afisele publicitare sunt cea mai batrana metoda de promovare din lume, folosita cu succes astazi si probabil  si peste 100 de ani.

Suntem in decada tehnologiei, decada smartphone-urilor si a tabletelor. Acum o foarte mare parte din bugetul de publicitate se indreapta catre promovarea pe internet. Articole in bloguri, campanii de seo, agonisanta goana dupa linkuri, optimizarea continutului, template-uri adaptate pentru telefon si tablete, toate acestea consuma o parte mare din buget. Mai ramane ceva si pentru vechile si clasicele campanii publicitare outdoor, cataloage de prezentare sau flyere? Dar mai sunt ele necesare?
Ei bine trebuie sa ramana. Campaniile outdoor sunt necesare si persista sa ocupe primul loc la eficienta. Numarul de utilizatori de internet a crescut impresionant dar exista inca o foarte mare parte de public neadaptat la noile tendinte si el nu poate fi neglijat. 

vineri, 15 februarie 2013

Sistemele roll-up si preturile

Fata de acum aproximativ 3-4 ani preturile sistemelor de expunere de tip roll-up au scazut foarte mult. Odata cu ele oare si calitatea? Raspunsul este DA! 
Din dorinta de a reduce cat mai mult costurile de productie, foarte multe firme au apelat la clasicul poliplan pentru afisare in detrimentul polipropilenei. Polipropilena este un material ce ofera o calitate net superioara a printului si reduce riscul de cedare al sistemul de prindere, fiind un material mult mai usor decat poliplanul. Materialul mai sus amintit este intradevar mai sump insa mult mai scump?  Pretul polipropilenei este in momentul de fata intre 3 si 5 euro/m in functie de producator si furnizor, iar cel al poliplanului undeva pe la 1 euro dar merita compromisul? Parerea mea este ca nu. 
Costul de productie pentru un roll-up cu sistem simplu este undeva la 17 euro utilizand poliplan si 22 euro utilizand polipropilena deci avem o diferenta de 5 euro intre cele doua. In conditiile in care un roll-up simplu se vinde in momentul de fata cu preturi intre 35 de euro si 55 de euro sa-l produci cu 5 euro mai scump dar calitativ este alegerea cea mai buna in opinia mea. 
In afara de utilizarea poliplanului vs polipropilena, un alt factor important in influentarea pretului este si calitatea sistemului mecanic. Si aceasta a scuzut foarte mult, dar despre asta vom discuta intr-un articol viitor!

joi, 7 februarie 2013

Viteza in print

Viteza este in domeniul printului cel mai important aspect dupa calitate. Viteza inseamna eficienta, iar eficienta inseamna bani.
In ultimii ani in industria productiei publicitare au aparut utilaje ce duc eficienta la cele mai inalte standarde, iar cea mai noua aparitie  vine din partea japonezilor de la Epson care au lansat "Epson SureColor S70670", o imprimanta ce atinge o viteza de 170 de metri patrati pe ora in modul "extreme prodoction". Fiabilitatea producatorului nipon este binecunoscuta asa ca succesul pe piata e garantat. Singura problema ramne pretul care este putin cam piperat pentru piata din Romania. In jur de 27000 de dolari.

Iata cateva specificatii:






Rezolutii

1440 x 1440 dpi; 1440 x 720 dpi;
720 x 720 dpi; 720 x 360 dpi

Viteza motorului de printare

720 x 1440 dpi, 44-pass (White and Silver)11 SFPH
720 x 1440 dpi, 20-pass (Silver)43 SFPH
720 x 1440 dpi, 36-pass (White)32 SFPH
1440 x 720 dpi, 8-pass140 SFPH
720 x 720 dpi, 6-pass190 SFPH
720 x 720 dpi, 4-pass280 SFPH
720 x 720 dpi, 2-pass550 SFPH


Viteze tipice de print

Silver Signage 43 
SFPHWhite Banner Signage 67 
SFPHDecorative Fine Art Reproduction 140
SFPHPhoto Quality Vehicle Wraps 190 
SFPHEveryday Signage Production 280 
SFPHTypical Outdoor Banners 550 SFPH


(viteza in feet pe ora)

miercuri, 6 februarie 2013

Unde gasiti tablouri ieftine

In ultimul timp tablourile canvas au devenit foarte cunoscute si in Romania. Au prins bine si adevarul este ca nici nu se putea sa nu prinda. Efectul unui tablou canvas (mai ales daca este si personalizat), este unul deosebit fie ca il pui in bucatarie sau sufragerie, fie ca decorezi sala de conferinte sau birourile.
Pe langa factorul "decor" tablourile canvas sunt si foarte bune cadouri. Daca folosesti o poza cu impact emotional efectul este garantat.
Avand aceste lucruri in vedere, magazinele de tablouri pe net, au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Pe langa asta, numai exista firme de productie publicitara care sa nu includa tablourile canvas in lista de produse oferite.
Cu toate astea, preturile sunt inca mari. Pe semne ca exista cerere si e loc pentru toata lumea, insa daca doriti un pont, cele mai mici preturi le-am gasit pe www.tablouri-ieftine.ro. si la dncdesign.ro.

Daca stie cineva mai ieftin, astept cu interes..